e jegyzetek

A Groupama Garancia Biztosítónál található pillanatnyilag a legkedvezőbb általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás


A Groupama Garancia Biztosító kiadványa szerint a szerződés az általános gyermek és ifjúsági balesetbiztosításról szóló kormányrendeletnek megfelelően a biztosított életkorba beletartozó személyek hároméves kortól tizennyolc éves korig államilag fizetett balesetbiztosítási védelmet kapnak. Körülbelül egy naptári évre, tehát 2014. január 1-től 2014. december 31-ig kötötte meg a szerződést a biztosítóval a tárca.


A lenti adatokból látható, hogy a Groupama Garancia Biztosítónál található pillanatnyilag a legkedvezőbb általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás.

A biztosítási esemény összege természetesen mindenkor az adott esettől függ mindig. Tehát, például, csonttörés esetén 3000 forint jár, baleseti halál esetén 200 ezer forint, balesetből eredendő maradandó egészségkárosodás után:

amikor a rokkantság foka 1-9% akkor 3000 forint,
amikor a rokkantság foka 10-29% akkor 50 000 forint,
amikor a rokkantság foka eléri a 30-100%-ig terjedő intervallumot akkor 300 000 forint.

Ahhoz, hogy igénybe lehessen venni ezt a biztosítási szolgáltatást, ki kell tölteni az Államilag finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás elnevezésű nyomtatványt. A kitöltött dokumentumot a szükséges orvosi papírokkal együtt el kell küldeni a Grupama Garancia biztosítónak és ekkor lehet szerződést kötni e kiváló konstrukcióra.