e jegyzetek

Tavaly több áfa bevallás történt


2014-ben 227 milliárd forinttal több befizetendő áfát vallottak be a kereskedelmi szektor cégei, mint egy évvel korábban. Ezt Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára azzal magyarázta, hogy a kiugróan magas összeg egyértelmű jele annak, hogy új pénztárgépek bevezetése történt.

Biztosítási feltételek fogalma


A biztosítási szerződések a legtöbb esetben kétoldalú megállapodások melyeknek, mint minden szerződésnek meg kell lennie a feltételének, melyeknek mind a két fél köteles eleget tenni, és melyek az esetleges jogi nézeteltérések alatt irányadóak lehetnek. Éppen ezért lényeges, hogy mindenki megismerje a biztosítási feltételek fogalma körüli részeket. Ha egy mondatban szeretnénk megfogalmazni, akkor azt, lehetne mondani, hogy a biztosítási feltétel a biztosítási szerződés tartalmi része, mely tartalmaz mindent az általános rendelkezésektől a különös szabályokon keresztül, a kikötéseken, kizárásokon át. Ezt azonban érdemes egy kicsit részletesebben is megismerni, mert pontosan ez a rész melyet alaposan meg kell vizsgálni a szerződés aláírása előtt.

A Groupama Garancia Biztosítónál található pillanatnyilag a legkedvezőbb általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás


A Groupama Garancia Biztosító kiadványa szerint a szerződés az általános gyermek és ifjúsági balesetbiztosításról szóló kormányrendeletnek megfelelően a biztosított életkorba beletartozó személyek hároméves kortól tizennyolc éves korig államilag fizetett balesetbiztosítási védelmet kapnak. Körülbelül egy naptári évre, tehát 2014. január 1-től 2014. december 31-ig kötötte meg a szerződést a biztosítóval a tárca.

Kevés családnak jelenthet csak segítséget a gázár csökkentése


Könnyen csökkent a kormány gázárat, hiszen a veszteség nem az államot, hanem a földgázszolgáltatókat terheli majd, hiszen a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által számított és megállapított lakossági gázár hálózati használati tarifáival a kereskedők járnak rosszul. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a végül is jelképesnek mondható csökkentéssel a felhasználók sem jutnak sokra, íy kevés családnak jelenthet csak segítséget a gázár csökkentése, hisz az áprilisra tervezett 6,5 százaléknyi csökkentés cca. 54 forint „megtakarítást” eredményezhet a családok számára. Ezzel szemben a gázkereskedők részére hozzávetőlegesen kétmilliárd forint plusz teherrel kell havonta számolniuk. Sajnos azonban az energiapiacot nem érte váratlanul ez a változás, miután a kormány eddigi árcsökkentő tevékenységét is kizárólag az ő kárukra végezte.

Ingyenes hirdetés, nagyobb forgalom


Érdeklik az internet
kínálta lehetőségek, és szívesen állítaná azokat cége sikerességének szolgálatába? Fontos az Ön számára az ingyenesség, és minél több szakmai portálon jelen kíván lenni ilyen módon? A businesscity.hu egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind a vállalkozói szféra, mind a keresleti oldalon jelen levők részéről. S hogy miben rejlik sikerünk?

Biztosítási káresemény személyi sérülés esetén


A legfontosabb szabály a kárbejelentéssel kapcsolatban, hogy a károsult a baleset bekövetkezését követő harminc napon belül köteles bejelenteni a kárt okozó biztosítójánál a baleset tényét és a kártérítési igényét. Ennek elmulasztása a biztosító mentesülését is eredményezheti amennyiben lényeges információk tisztázatlanná válnak. A káresemények után a kártérítésben szinte biztosan szerepet vállal a MABISZ, amennyiben ismeretlen a károkozó, személyi sérülés következett be, vagy ismert a károkozó, de nem rendelkezik érvényes kötelező biztosítással.